Kurtulmuş Ortaokulu

Vizyon: Köy ile merkez arasındaki eğitim seviyesi farkını ortadan kaldırmak ve köydeki eğitim anlayışını çağdaş seviyeye ulaştırmak

Misyon: Çalışanların ve öğrencilerin huzur ve güvenini temin ederek, çatısı altında bulunduğu mekanda mutlu olmasını sağlamak, Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarını gerçekleştirmek, öğrencilerin kendilerinde var olan yeteneklerini keşfederek geliştirmek ve topluma yeni değerler kazandırmak, bilişim teknolojisi kullanabilen, çağdaş düşünen; milli, manevi, insani, evrensel etik değerlere sahip olan tam donanımlı iyi insan, iyi vatandaş yetiştirmek için varız.

Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Köyümüz taşımalı eğitim merkezi olup öğrenciler Kurtulmuş, Alancık ve Yaylacık köylerinden servislerle taşınmaktadır. Okulumuz öğretmenleri ise Öğretmen Servisi ile Giresun il merkezine gidiş geliş yapmaktadır.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda Spor Kulübü koordinesinde her yıl futbol, bocce, dart ve korfbol başta olmak üzere takımlar oluşturulup il veya ilçe genelinde düzenlenen turnuvalara katılım sağlanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuz 2014-2015, 2015-2016 ve 2016-2017 Eğitim Öğretim yıllarında "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı", düzenlemiş olup, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında ise TÜBİTAK 2204B kategorisinde Samsun bölge finallerine katılım sağlanmıştır. Okulumuzda 2023 Eğitim Vizyonu´na uygun olarak Robotik ve Kodlama Atölyesi oluşturulmuş olup, burada öğrencilerimize algoritma ve kodlama eğitimi verilmektedir. Okulumuz Bilim Kahramanları Derneği´nin düzenlemekte olduğu Robotik ve Kodlama turnuvalarına katılmaktadır.
Proje Çalışmaları: Öğrencilerimiz "Bu Benim Eserim", "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı", TÜBİTAK 2204B ve E-twinning kapsamında projeler hazırlamaktadır.
Diğer Hususlar: Bilgi için 05321139030 arayabilirsiniz

WEB - https://kurtulmusortaokulu.meb.k12.tr

Adres - Kurtulmuş Köyü/DERELİGİRESUN

Öğretim Şekli :NORMAL

Yerleşim Yeri - Köyümüz kendi için de beş farklı yerleşim topluluğuna ayrılmıştır. İlçemizin en kalabalık köylerinden bir tanesidir.

Adres - Kurtulmuş Köyü/DERELİGİRESUN

Ulaşım Giresun-Şebinkarahisar Kara yoluna 3 km.Yol asfalttır. Köy minibüsleri ve servis ile ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 37,5 km, İlçe merkezine 7,5 km´dir.